|
| Autor |
Sõnum |
Chris Tavakasutaja

|
Saadetud: 31 juuli 2010, 13:03 Pealkiri: 2.0 Scorpio abs ja märgutuled |
|
|
Tere,
masinaks on siis Ford Scorpio 2.0 85kW 95 aasta algusest. Muidu enamvähem korras pill, aga paar häda kaelas. Mõtlesin, et enne kui kuskil lasen raha eest vigu otsida, siis küsin siit, äkki saab veidi targemaks. Nimelt avastasin kaitsmeid kontrollides, et autol on ABS, ometi sõitsin terve talve ja ei pannud kordagi tähele, et see oleks töötanud. Ja nüüd veel kontrollisin ka, et see kohe kindlasti ei tööta. Kaitsmed olid ABSil korras igatahes. Kuhu järgmisena vaadata või millest võib ABSi mittetöötamine veel tulla?
Teine asi puudutab armatuuri märgutulesid. Mulle tundub, et need ei tööta. Täpselt ei ei tea, mis andurid sellel Scorpal on, aga kas kui süüde on sees, siis ei peaks korra kõik tuled seal põlema minema vms? Osad igatahes lähevad, nagu Airbagi mingine tuli, besnutuli ja aku tuli, ülejäänud jääb aga pimedaks. Tahaks sisi teada, kas see on normaalne või tuleb need ülejäänud pirnid välja vahetada või on hoopis mingi kaitse läbi vms?
Ette tänades,
Chris |
|
| Back to top |
|
 |
r2x007 Väga Jutukas Kasutaja

|
Saadetud: 31 juuli 2010, 13:43 Pealkiri: |
|
|
Kui ABS-i tuli üldse ei toimi siis on sellel pirn välja võetud ning arvatavasti on põhjuseks olnud ABS-i andurite mitte töötamine. Armatuuris peaks süüte sissekeeramisel põlema minema ka õli märgutuli! _________________ 91a 2.0DOHC SAPHIR (Emeks)
98a 2.3DOHC GHIA |
|
| Back to top |
|
 |
kivipurustaja Klubi liige

|
Saadetud: 31 juuli 2010, 22:32 Pealkiri: |
|
|
Kas punnil mitte märgutuled ledidega pole  _________________ Minu mõtlemine ei anna tulemust vaid sel on tagajärjed. |
|
| Back to top |
|
 |
Croom Arvepidaja

Liitunud: 30.05.2005 Sõnumeid: 2450 Asukoht: Tallinn/Kloostrimetsa
|
Saadetud: 31 juuli 2010, 22:47 Pealkiri: |
|
|
Mis tulukesed kõik täpsemalt ei põle? Suudad siia kirja panna?
Vägisi jääb mulje,et sellel autol on mingi "rats" seal elektrisüsteemis tehtud.
ABS-i kontrolltuli pole kordagi põlenud,isegi mitte käivitamise hetkel? Muidu peab ABS-i tuli külmalt käivitades põlema natuke kauemgi(seniks kuni süsteemis on normaalrõhk saavutatud),kuid teised tulukesed. Kui nii,siis ABS-i süsteem pole töötanud,ning viga on püütud varja sellega,et ABS-i tule pirnike lihtsalt välja võetud. _________________ Toyota Avensis 2.0 WG Tiptronic 108KW Linea Sol Technical Plus 09
Ford Scorpio 2.0 sedaan ATM 85 KW Ghia 93 |
|
| Back to top |
|
 |
Chris Tavakasutaja

|
Saadetud: 01 august 2010, 23:39 Pealkiri: |
|
|
ABSi tuld pole ma näinud jah põlemas. Auto ostmisel polnud mu arust ka mainitud, et ABS sellel üldse oleks, seega ei teadnud viga otsidagi.
Kui ma kuskilt saaks pildi, mis tuled seal armatuuris üldse on, siis oskaks ehk öelda, või teine variant on see, et ma kontrollin üle, mis süüte ajal põlema lähevad. Võimalik et õli tuli põleb seal ka korraks. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris Tavakasutaja

|
Saadetud: 03 august 2010, 14:46 Pealkiri: |
|
|
| Õli tuli süttib küll nii nagu peab. Lisaks veel kässari tuli ka, kui see peal on, siis veel eelpool mainitud aku tuli, airbagi tuli ja bensu tuli. Rohkem tulesid pole põlemas näinud. Kas näiteks turvavöö või ukse andureid punnil ei ole, või on need ka mingi lisavarustuse värk vms? |
|
| Back to top |
|
 |
a-way Huviline

|
Saadetud: 03 august 2010, 16:28 Pealkiri: |
|
|
Ukse lahtiolekut näitab siis kui spidoplokil paremal all auto kujutis...
turvavöösid ei näita _________________ Ford Scorpio GHIA 2,5td(VM) 92kW-MT '97 |
|
| Back to top |
|
 |
Croom Arvepidaja

Liitunud: 30.05.2005 Sõnumeid: 2450 Asukoht: Tallinn/Kloostrimetsa
|
Saadetud: 03 august 2010, 23:04 Pealkiri: |
|
|
Ei tunne küll kohe peast punni armatuuri kõikki tulukesi(erinevalt kõigist varasematest mudelitest),aga variant olemas,et Sul tõesti vaid see ABS-i tuluke ei põle. Oskad Sa vastada,kas Sul on CLX-varustusega Scorpa? Sellel polegi ei seda auto kujutisega tulede-uste kontrollplokki,ega ka veel mõningaid kontrolltulesid(lihtsalt neid ahelaidki pole autole pandud). Rääkimata siis veojõukontrollist. Sellel varustustasemel puudub ka kütusekompu,klaasipuhastajate interval ei ole reguleeritava kiirusega ,välispeeglid on käsitsi reguleeritavad ja tihti puudub ka ees kahe istme vahel käetugi(originaalis seda ei pandud,aga paljud lisasid selle hiljem).
Meenub küll,et vanematel mudelitel läksid süüte sissepanekul kontrolliks põlema koos kõigi teiste tulukestega kaugtule kontrolllamp.Kuidas punnil sellega, jään hetkel vastuse võlgu. _________________ Toyota Avensis 2.0 WG Tiptronic 108KW Linea Sol Technical Plus 09
Ford Scorpio 2.0 sedaan ATM 85 KW Ghia 93 |
|
| Back to top |
|
 |
VigurVäntVõll Klubi liige

Liitunud: 08.10.2008 Sõnumeid: 1418 Asukoht: Harjumaa/Saku Vald
|
Saadetud: 04 august 2010, 20:35 Pealkiri: |
|
|
Punnil süttib ainult abs,veojõukontroll,aku,õli,klaasipesu vedelik,jahutusvedelik.
Ülejäänud püsikas,kässar ja mis seal veel on need jäävad kustu. _________________ Power By Cosworth
tel: 53473929
e-mail:juurup1@gmail.com |
|
| Back to top |
|
 |
Viljar Huviline

|
Saadetud: 04 august 2010, 22:16 Pealkiri: |
|
|
| Chris kirjutas: | ABSi tuld pole ma näinud jah põlemas. Auto ostmisel polnud mu arust ka mainitud, et ABS sellel üldse oleks, seega ei teadnud viga otsidagi.
Kui ma kuskilt saaks pildi, mis tuled seal armatuuris üldse on, siis oskaks ehk öelda, või teine variant on see, et ma kontrollin üle, mis süüte ajal põlema lähevad. Võimalik et õli tuli põleb seal ka korraks. |
Kas paisupaagi juures ABSi mootor on?
Äkki eelmine omanik selle maha kruvinud ja märgutule armatuurist lahti jootnud. _________________ Scorpio '95 sedaan
2.9 V6 107kw |
|
| Back to top |
|
 |
VigurVäntVõll Klubi liige

Liitunud: 08.10.2008 Sõnumeid: 1418 Asukoht: Harjumaa/Saku Vald
|
Saadetud: 05 august 2010, 17:14 Pealkiri: |
|
|
Aga samas võibolla ka kellaplokk vigane kuna mul on püsika tuli nagu viirastus vahest põleb vahest mitte,aga see pole tavaline pirn vaid diood. _________________ Power By Cosworth
tel: 53473929
e-mail:juurup1@gmail.com |
|
| Back to top |
|
 |
Chris Tavakasutaja

|
Saadetud: 06 august 2010, 22:47 Pealkiri: |
|
|
Nii,
tundub, et mul mingi eriskummaline variant. Veojõukontrolli mul tõenäoliselt pole (kontrolltuli ei sütti ja töötamas pole ka tundnud seda), auto kujutist pole ka armatuuris. Samas peeglid on elektrilised, esimesed aknad ka, katuseluuk ka ja lisana on veel istmesoendused ees. Käetuge ees pole, taga on. Klaasipesu ja jahutusvedeliku tuld pole ka kordagi põlemas näinud. ABSi füüsilist olemasolu lähen uurin vast homme. |
|
| Back to top |
|
 |
Ats Klubi liige

Liitunud: 26.05.2005 Sõnumeid: 2747 Asukoht: Pärnumaa/tallinn
|
Saadetud: 06 august 2010, 23:24 Pealkiri: |
|
|
siis sul seal ei saa ka eriti palju neid tulukesi ollagi sul CL millel lisaks esimesed el. aknad ja peeglid. aga olema peaks sul seal ikka ABS, Käsipiduri ja piduriõli taseme, õlisurve, laadimise ja kaugtule tuluke. bensutuluke vanematel cl-idel ka puudus. _________________ 98a 2,4 v6 manuaal t.roheline universaal
86a MB 200D 2,0 diisel 53kw helesinine
Opel Omega 93a 2,0 85kw universaal (must)
Yamaha FJ600
TEL 55604444 |
|
| Back to top |
|
 |
Chris Tavakasutaja

|
Saadetud: 07 august 2010, 2:14 Pealkiri: |
|
|
| Huvitav, vinkoodi järgi väljus tehasest 94 aasta detsembris, tegelt ma ei tea millal neid tehasest välja hakati laskma üldse. Siiski besnutuli mul on, paar asja mis vist peaks lisadena olema tuli veel meelde, udutuled, juhipoolne elektriline iste ja tulede korrektor. Õlisurve tuli täitsa toimib, aga piduri oma süüdet andes põlema ei lähe. |
|
| Back to top |
|
 |
Ats Klubi liige

Liitunud: 26.05.2005 Sõnumeid: 2747 Asukoht: Pärnumaa/tallinn
|
Saadetud: 07 august 2010, 6:36 Pealkiri: |
|
|
| Chris kirjutas: | | Huvitav, vinkoodi järgi väljus tehasest 94 aasta detsembris, tegelt ma ei tea millal neid tehasest välja hakati laskma üldse. Siiski besnutuli mul on, paar asja mis vist peaks lisadena olema tuli veel meelde, udutuled, juhipoolne elektriline iste ja tulede korrektor. Õlisurve tuli täitsa toimib, aga piduri oma süüdet andes põlema ei lähe. |
mis sa elektri istme all silmas pead? ülesse alla? see on kõigil punnill _________________ 98a 2,4 v6 manuaal t.roheline universaal
86a MB 200D 2,0 diisel 53kw helesinine
Opel Omega 93a 2,0 85kw universaal (must)
Yamaha FJ600
TEL 55604444 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
Sa ei või postitada uut teemat Sa ei või vastata sõnumitele Sa ei või muuta oma sõnumeid Sa ei või kustutada oma sõnumeid Sa ei või vastata küsitlustele
|